izložba

Vlatko Vincek: Radovi


vrijeme: 15.11.2017.
mjesto: Zagreb, CeKaTe, Galerija Modulor

Centar za kulturu Trešnjevka otvara vrata svoje galerije Modulor radovima akademskog likovnog umjetnika Vlatka Vinceka. Otvorenje izložbe priređuje se večeras, 15. studenoga u 19 sati.  

Njegovo je područje djelovanja izvan onoga sistema umjetnosti koji se oslanja na doživljaj ili na misao, premda to ne znači i njihovo potpuno osporavanje. Stoga je površno govoriti o eskapističkoj intenciji Vincekove (ipak) plastičke realizacije: to nije toliko bijeg od društvene stvarnosti ili unutarnjeg života čovjeka koliko drugačije sagledavanje, pored, izvan i iznad pojmovnog razumijevanja ili osjećajnog prihvaćanja. Moguća mističnost, u najmanju ruku ambivalentnost te formulacije neka nas ne odvede na krivi zaključak, na viđenje njegova rada kao kategorije izvan sistema umjetnost- istaknuo je Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice u svom tekstu Percepcija, jezik i iskonski svijet.

Vlatko Vincek rođen je 10.6.1959.g. u Koprivnici. Godine 1983.diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 1983/84 suradnik je Majstorske radionice Reiser-Ivančić. Godine 2007. u izdanju „Pastorale“ o njegovom radu objavljena je monografija pod nazivom: Vlatko Vincek-Radovi (autori: Silva Kalčić, Ivica Župan, Marijan Špoljar). Član je i suosnivač umjetničke organizacije „Pleh“, te udruge AK. Također je i član HDLU-a. Do sada je imao pedesetak samostalnih izložbi i nastupa. Živi i radi u  Zagrebu.
 
https://www.facebook.com/Galerija-Modulor-208980919168259/

(D.H.F., 15.11.2017)

Tagovi: Vlatko Vincek