predstavljanje

Audiovizualni projekt "Nemoj se DURit, MOLim te! premijerno u &TD-u


vrijeme: 18.11.2017. - 19.11.2017.
mjesto: Zagreb, Teatar &TD, Savska 25

Muzički salon SC-a poziva na premijernu izvedbu audiovizualnog projekta Nemoj se DURit, MOLim te!  u subotu 18. studenog u Teatru &TD u Zagrebu. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan. Reprizna izvedba uslijedit će 19. studenog. 

Inventivni autorski dvojac, inženjer elektroakustike, glazbenik, skladatelj i inventor instrumenata Miodrag Gladović  te akademska snimateljica i video umjetnica Dinka Radonić u ovom se eksperimetnalnom djelu bave utjecajem auditivnih i vizualnih podražaja na emocionalnu reakciju gledatelja/slušatelja koji im je izložen. Muzički materijal kreće od dursko-molskih korelacija, a vizualni rastavljanjem video signala na osnovne komponente.  Kombinacijom audiovizualnih materijala, apstraktnog i konkretnog sadržaja, eksperimentalnoga, psihodeličnoga i ambijentalnoga zvuka, zajednički “manipuliraju” slušateljevom/gledateljevom percepcijom. Svaka je izvedba različita, a izvođači muzičkim materijalom, koji je tek dijelom fiksiran, kontroliraju vizualni sadržaj, a time i manipuliraju “narativnim” tijekom.

Intencija je prikazati problematiku: je li ono lijepo i sretno, što doživljavamo dok slušamo glazbu u kojoj je dur dominantan, i ono sjetno i tužno što doživljavamo dok slušamo molske akorde, nešto što je naučeno od najranijeg djetinjstva ili postoji nešto unutar frekvencija kojom rezoniraju određeni tonovi, da u nama izazivaju takve osjećaje. A možda je reakcija, kombinacija jednog i drugog? pitaju se umjetnici.
 
https://www.facebook.com/events/1445871352187251/

(D.H.F., 13.11.2017)