novo izdanje

54. Glazbena tribina Opatija


vrijeme: 09.11.2017. - 12.11.2017.
mjesto: Opatija

54. Glazbena tribina Opatija održat će se od 9. do 12. studenoga 2017. I ovogodišnje izdanje posjetiteljima će ponuditi raznolik program, koncerte, razgovore, predavanja, okrugle stolove i dr...

Tribinu otvaramo u četvrtak, 9. studenoga u 20 sati u novootvorenoj Velikoj dvorani Kulturno-turističkog centra Gervais nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Diana Tchobanova nakon kojega će se u Maloj dvorani održati prezentacija radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Drugi dan tribine selimo u Kristalnu dvoranu hotela Kvarner u kojoj će se održavati gust raspored koncertnih nastupa. Ovogodišnja zemlja-partner Tribine je Austrija, pa ćemo tako ugostiti austrijski Duo Arcord te ansambl Zeitfluss, kao i brojne austrijske skladatelje koji će u Opatiji imati priliku susreta sa svojim hrvatskim kolegama.

Dva koncerta održat će članovi festivalskog ansambla Tribine, vrsni hrvatski glazbenici, a ponovno ćemo ugostiti i Cantus Ansambl, istaknuti domaći ansambl za suvremenu glazbu.

Novost u programu Tribine donosi seminar/majstorski tečaj za studente-instrumentaliste s akademija u Zagrebu, Splitu i Osijeku, koji će pod vodstvom izvrsnih glazbenika-mentora u Opatiji proći intenzivnu „obuku“ za izvođenje suvremene glazbe, a rezultate svoga rada pokazat će na posljednjem koncertu Tribine, u nedjelju 12. studenoga.

Okrugli stolovi i predavanja obrađivat će teme autorskih prava, publike i tonskog snimanja, pod vodstvom profesionalaca u svakome polju!

Ulaz na sva događanja 54. Glazbene tribine Opatija je slobodan!

Program tribine potražite na www.tribinaopatija.eu

(D.H.F., 06.11.2017)