projekcija

Prvi domaći hororac o egzorcizmu 9. studenoga stiže u kina


vrijeme: 09.11.2017.

Najnoviji film Dalibora Matanića, psihološki horor 'Egzorcizam', uskoro stiže u kina diljem Hrvatske. 'Egzorcizam' će premijerno biti prikazan u utorak, 31. listopada u Vodnjanu, na autentičnoj lokaciji, u kinu koje 40 godina nije u funkciji, dok će zagrebačka premijera uslijediti 4. studenoga; film započinje s kino distribucijom 9. listopada.

Ovaj uznemirujući film baziran na istinitoj priči o djevojci iz Vodnjana nastao je u produkciji Kinogerile, koprodukciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula i Grada Vodnjana te u distribuciji 2i Filma. 
 
Film 'Egzorcizam' progovara o mladoj djevojci Maši Artuković, navodno opsjednutoj sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji. Slučaj zaintrigira Obiteljsku TV, konzervativnu crkvenu televiziju čija ekipa nepozvana dolazi zabilježiti obred, predvođenu novinarkom Lidijom, koja želi pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, i snimateljem Borisom koji poznaje Mašu iz djetinjstva. Konačno, Mašina sestra Vera, ogrezla u religijski fanatizam, jedina ih dočekuje sve u nadi da će se stanje njene sestre popraviti.
 
U glavnim ulogama nastupaju Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.

Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović, montažer je Tomislav Pavlic, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Desanka Janković, make-up je radila Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.

(R.P.B., 31.10.2017)