susret

Vinkovački 4. MAST nudi osam predstava amaterskih kazališta iz Hrvatske, Srbije i BiH


vrijeme: 27.10.2017. - 05.11.2017.
mjesto: Vinkovci

Na 4. Međunarodnim susretima teatara (MAST), koji će se održati u Vinkovcima od 27. listopada do 5. studenoga, bit će odigrano osam predstava kazališta iz Vinkovaca, Slavonskog Broda, Županje i Retkovaca, te Šida (Srbija) i Gračanice (BiH), najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u kojem će se festival i održati.

Najavljujući predstave ovogodišnjeg MAST-a, ravnateljica Kazališta Nova scena iz Vinkovaca koje je i organizator festivala Andrijana Dinka Raguž najavila je kako će 4. MAST biti otvoren premijernom izvedbom monodrame "Đe ti je pita" Ivana Frančića, 19-godišnje talentiranog glumca Nove scene.
 
"Riječ je o pitkoj komediji koja govori o iseljavanju i vjerujem da će se gledatelji dobro zabaviti", kazala je Raguž dodajući kako ovogodišnji MAST nudi osam predstava od kojih su dvije dječje.
 
U popratnom programu održat će se radionice "Čarolija vune" i "Izrada maski", postavljena izložba fotografija "Više od klika" Mirjane Pešec i Lee Stojanović te održana modna revija Piroške Kelemen.
 
Po riječima ravnatelja Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenka Rečića, tome kazalištu zadovoljstvo je što može ugostiti MAST na svojoj pozornici i na taj način doprinijeti razvoju kazališnog života u Vinkovcima koji traje već punih 100 godina, a čija će se obljetnica obilježiti 8. studenoga svečanom premijerom ljubavne komedije "Vrzino kolo" nastale po tekstu Joze Ivakića, a u režiji Vjekoslava Jankovića. (Hina)

(R.P.B., 25.10.2017)