nagrada

'Muškarci ne plaču' dobitnik nagrade za najbolju režiju na Film festivalu KineNova u Skoplju


vrijeme: 11.10.2017.
mjesto: Makedonija; Skoplje

Debitantski dugometražni igrani film redatelja Alena Drljevića, manjinska hrvatska koprodukcija, 'Muškarci ne plaču' dobitnik je nagrade za najbolju režiju na KineNova film festivalu koji se u Skoplju održao od 6. do 11. listopada. Hrvatski koproducent filma je Produkcija Živa.

Međunarodni žiri KineNova film festivala u sastavu: Goran Marković (Srbija, predsjednik žirija), Hulya Ucansu (Turska, članica), Sinolicka Trpkova (Makedonija, članica), Igor Galo (Hrvatska, član) odlučio je dodijeliti nagradu filmu za 'zrelu režiju koja se bavi najdelikatnijim povijesnim i psihološkim situacijama grupe protagonista, istovremeno pružajući osjećaj optimizma i nade svojim krajem'.
 
Podsjetimo, film je početkom listopada krenuo u redovnu kinodistribuciju u Češkoj, a Muškarci ne plaču izabrani su i za bosanskohercegovačkog kandidata za 90. nagradu 'Oscar' Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.
 
U okviru natjecateljskog programa KineNova film festivala prikazano je deset filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta, a najboljim filmom proglašen je La familia u režiji Gustava Rondóna Córdove iz Venezuele.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 13.10.2017)