najave

Plesni nastup FA 'Zora' u Opatiji


vrijeme: 02.09.2017. 20,30 h
mjesto: Opatija; velika dvorana centra Gervais

Plesni nastup opatijskog Folklornog ansambla 'Zora' će se održati u subotu, 2. rujna, s početkom u 20,30 sati, u velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji.

Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama 'Zora' iz Opatije osnovan je 1948. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
 
Nezaobilazni je dio turističke ponude Opatije i Kvarnera. Tijekom svog postojanja održali su više od 4000 nastupa kako u zemlji tako i na brojnim turnejama diljem Europe (Italija, Austrija, Belgija, Engleska, Češka, Slovačka, Bugarska, Španjolska, Švicarska, Nizozemska, Poljska, Njemačka, Francuska, Slovenija ,Luxemburg, Mađarska ) te u dva navrata u SAD-u.
 
Kroz Ansambl je prošlo više od 1500 članova, a danas on broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija. Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije. Ples promena, čotiš, mazulin i potresujka nezaobilazni su plesovi šireg opatijskog kraja. Ostale koreografije pokrivaju cijeli prostor zemlje uz neke od najljepših nošnji u Hrvatskoj.
 
Cijena ulaznice: 50,00 kn
Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu): 25,00 kn / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija
Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju centra Gervais bit će otvorena od 19.30 sati.
 

(R.P.B., 01.09.2017)

Tagovi: fa zora, opatija