Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan suvremenog korejskog filma u riječkom Art-kinu od 9. do 13. listopada

U Tjednu suvremenog korejskog filma, koji će u riječkom Art-kinu, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, trajati od 9. do 13. listopada, bit će prikazana recentna ostvarenja južnokorejske kinematografije.
vrijeme: 09.10.2019.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/
Svečano otvorenje Tjedna suvremenog korejskog filma bit će u srijedu, 9. listopada, s filmom "Tunel", dramom o akciji spašavanja čovjeka zarobljenog u urušenom tunelu.

Sljedećih dana bit će prikazana povijesna drama "Čitač lica" o muškarcu kojega sposobnost da sjajno 'čita' ljude na temelju njihovog lica uvuče u korejske dvorske intrige.

Slijedi obiteljska drama o klasnim razlikama i vršnjačkom nasilju u suvremenoj Koreji "Naš svijet" , tj. priča o usamljenoj i odbačenoj djevojčici koja tijekom ljeta konačno pronalazi novu prijateljicu, no povratak u školu donosi joj nove izazove.

U romantičnoj komediji "Ljepota dolazi iznutra" djevojka se zaljubljuje u muškarca čije tijelo svakog dana magično mijenja dob, spol i nacionalnost.

Ciklus će zatvoriti film koji se smatra jednim od najboljih ostvarenja korejske kinematografije u posljednjih dvadeset godina - film “Majka” - napeta kriminalistička drama o majci u potrazi pravim ubojicom, onim koji je namjestio ubojstvo njezinom sinu. (Hina)