Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska manjinska koprodukcija 'Sin' bosanskohercegovački kandidat za oskarovsku nominaciju

Hrvatska manjinska koprodukcija, film 'Sin' redateljice Ines Tanović bosanskohercegovački je kandidat za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma.
vrijeme: 13.09.2019.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Sarajaevo
Ta priča o 17-godišnjaku koji živi u sarajevskoj građanskoj obitelji, a odrastanje i snalaženje u društvu otežava mu što je posvojen, premijerno je prikazana na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu


Nakon Sarajeva film je nastavio festivalski život te će biti prikazan i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu, najavljeno je iz Hrvatskog audiovizualnog centra.


U glumačkom postavu su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Lazar Dragojević, Kemal Rizvanović, Enes Kozličić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Jernej Kogovšek, Izudin Bajrović, Admir Glamočak i mnogi drugi.


Među hrvatskim filmskim djelatnicima angažiranima na filmu bili su glumci Daria Lorenci Flatz, Nina Violić i Milivoj Beader te scenograf Mario Ivezić.


Film je nastao u koprodukciji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunjske, Slovenije i Crne Gore (hrvatski koproducent je Spiritus movens)


Osim što je režirala, Ines Tanović za njega je napisala i scenarij.


Njezin dugometražni prvijenac, također hrvatska manjinska koprodukcija "Naša svakodnevna priča" bio je kandidat za nominaciju za nagradu Oscar te zemlje 2015. godine. (Hina)