obavijest

Prikupljanje knjiga za Biblioteku na plaži u Loparu


vrijeme: 25.04.2017.
mjesto: Centar za kulturu Lopar, Lopar 284, Lopar
organizator: Centar za kulturu Lopar

Centar za kulturu Lopar poziva sve mještane Lopara te čitavog otoka Raba da kontaktiraju Centar za kulturu Lopar ukoliko imaju knjige koje žele donirati za početni fundus Biblioteke na plaži koja će profunkcionirati početkom ovog ljeta o principima Bookcrossinga.
Donirajte knjige za početni fundus buduće Biblioteke na plaži i pridružite se globalnom trendu pokreta za slobodu knjiga!
23. travnja Svjetski je dan knjige i autorskih prava te se u Hrvatskoj i svijetu tijekom ovoga mjeseca odvija niz manifestacija poput Noći knjige ili Tjedna dobre dječje knjige. Upravo zbog toga odabrali smo travanj da pozovemo mještane da se uključe u projekt donacije knjiga za buduću Biblioteku na plaži! Naime, u pripremi je postavljanje kućica s knjigama na trima lokacijama koje će funkcionirati po principima Bookcrossinga, odnosno svjetskog pokreta za slobodu knjiga.

https://www.bookcrossing.com/howto
http://nsk.hr/…/bookcrossing-svjetski-pokret-za-slobodu-kn…/

Na ovaj način učinit ćemo knjige dostupnima mještanima i njihovim gostima u svako doba dana ili noći, što je iznimno važno zbog toga što Lopar još uvijek nema knjižnicu, niti čitaonicu. Ovim projektom namjera nam je potaknuti kulturu čitanja te približavanje svjetskom trendu slobodnih knjižnica na koje sve češće možemo naići i na ulicama naših gradova.(L.V., 25.04.2017)