izložba

Izložba 'Frame S' Enisa Čišića


vrijeme: 15.04.2017. - 21.04.2017.
mjesto: KIC, Preradovićeva 5, Zagreb
organizator: Kulturno informativni centar - KIC

U subotu, 15. travnja, u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra, u 12:00 sati se otvara izložba radova 'Frame S' nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića nastalih u periodu od 2012. do danas. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja 2017. godine.
Naslov izložbe odnosi se na seriju strip crteža inspiriranih kultnim likovima iz svijeta stripa, filma i pop kulture, točnije reprodukcija filmskih kadrova s kojima je Enis diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Film i strip usko su povezani s Enisovim stvaralaštvom. U svom konceptu Enis Čišić izdvajao je pojedinačne slike iz filmskih ostvarenja i reproducirao ih kroz crtež, baveći se linijom, formom i prostorom unutar različitih kompozicija, kao i svjetlom i sjenom, odnosno svim onim elementima koji po pravilu čine jednu sliku. Međutim, kadrovi se odnose i na devetu umjetnost kojom se Enis profesionalno bavi tako da će posjetitelji imati priliku vidjeti mapu izvora njegovih inspiracija iz kojih je autor crpio ideje te ih vizualizirao i predstavio kroz crteže, ilustracije i strip stranice.

O AUTORU:
Enis Čišić je strip crtač i ilustrator rođen u Sarajevu 1980. godine gdje je i završio je Akademiju likovnih umjetnosti.
Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u reklamnoj industriji radeći kao motion graphic animator. Njegove stripove izdaje najveća izdavačka kuća u svijetu stripa, Marvel Comics.(L.V., 14.04.2017)

Tagovi: izložba, strip,