predstavljanje

Strip o Slavi Raškaj u Ozlju


vrijeme: 17.03.2017. 17:00
mjesto: Ozalj
organizator: Grad Ozalj

Nakon uspješne prošlogodišnje dvodnevne strip radionice i velikog zanimanja za stripove nastale tom prigodom u Gradu Ozlju će u centru grada 17.3. biti postavljen strip 'Čamac na Kupi'.
.Na taj način odaje se počast velikoj slikarici Slavi Raškaj,  ali i mladim autorima koji nastavljaju promovirati prirodnu i kulturnu baštinu Ozlja. Jedan od njih je svakako Josip Stupić, autor kultnog „Čarobnjaka iz Ozlja“, koji je u suradnji sa Juricom Starešinčićem (skica i tuš) i Majom Marković (boja) napravio na prošlogodišnjoj radionici strip koji će od petka, 17.3. biti trajno postavljen pored ureda Turističke zajednice Ozalj (tzv.Humička).
 
Svečano otvorenje zakazano je u petak u 17:00 sati, a tom prigodom organizirano je kratko druženje u Humički sa autorima i svim ljubiteljima stripa.
 
Autori koji su sudjelovali na radionici 2016. godine su: Josip Stupić, Jurica Starešinčić, Marko Dješka, Irena Jukić-Pranjić, Maja Duvnjak, Maja Marković, Valentina Briški, Lea Kralj Jager, a pridružili su im se i učenici OŠ Slava Raškaj - Leonardo Novaković, Helena Šarić i Magdalena Prodanić.
 
Napominjemo da je u tijeku mini-izložba stripova sa spomenute radionice u OŠ Žakanje, a od slijedećeg tjedna stripove mogu pogledati učenici OŠ Mahično, te na samom kraju i u OŠ Slava Raškaj u Ozlju.
 
Strip je moguće pogledati na poveznici https://issuu.com/toni343/docs/prijelom_slava_06_b5.
 

(L.V., 14.03.2017)

Tagovi: strip,