koncert

EUphony orkestar na koncertnoj turneji u Zagrebu


vrijeme: 06.03.2017.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog

Drugi koncert ovogodišnje turneje EUphony orkestra održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 6. ožujka u 19:30 sati pod dirigentskim vodstvom Eda Spanjaarda. Na programu su djela C. Debussyja, G. Gerswina i A. Coplanda. 

Nastupaju:
Srednjoeuropski orkestar mladih EUphony
Matic Kuder, klarinet
Ed Spanjaard, dirigent

Program:
 
George Gershwin: Amerikanac u Parizu
Aaron Copland:  Koncert za klarinet, gudače i harfu
Claude Debussy: More

Projekt EUphony orkestra pokrenut je prije pet godina na inicijativu Muzičke akademije u Zagrebu i Akademije Liszt Ferenc iz Budimpešte. Pet muzičkih akademija srednjoeuropske regije (Budimpešta, Beč, Ljubljana, Graz i Zagreb) 2011. godine je organiziralo turneju studentskog simfonijskog orkestra pod dirigentskim vodstvom čuvenog Zoltana Kocsisa.

Nakon prošlogodišnjeg domaćinstva od strane Muzičke akademije u Zagrebu i ove godine se ovaj sjajan projekt nastavlja i još jedna generacija mladih glazbenika dobit će priliku muzicirati zajedno i dati svoju osobnost u svrhu postizanja zajedničke harmonije i oživljavanja glazbe u umjetničkim djelima velikih skladatelja.

Osim vrijednih umjetničkih i pedagoških dosega ovaj je koncert zalog boljem upoznavanju različitih kultura, tradicija i naroda i može na način kako to samo glazba zna, otvoriti nove putove prijateljstva, razumijevanja i zajedničkog suživota na ovim prostorima.
 
www.muza.hr | www.lisinski.hr

(D.H.F., 02.03.2017)