Preskočite na glavni sadržaj

12. glumački festival u Krapini od 26. travnja do 12. svibnja

Od  26. travnja do 12. svibnja održat će se 12. glumački festival u Krapini - GFUK, koji će publici u Krapini i još 28 mjesta Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije publici ponuditi ukupno 33 izvedbe, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 26.04.2019.
mjesto: Krapina
url: http://gfuk.hr/
Središnji dio GFUK-a održavat će se u Krapini tijekom tri vikenda, ali će i ove godine kazališne predstave gostovati i u brojnim gradovima i općinama, u sklopu dijela manifestacije “GFUK i po Zagorju”.


Predsjednik Kulturne udruge GFUK Adam Končić najavio je da će u Krapini biti izvedeno pet predstava, četiri za odrasle i jedna za djecu, a u 28 gradova i mjesta u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji izvest će se osam naslova.


"Zajedno s predstavama u Krapini, u 17 dana trajanja Festivala imat ćemo ukupno 33 izvedbe i mislim da se radi o jednom zaista respektabilnom broju", izjavio je Končić. Nabrajajući predstave,


Program u Krapini počet će u petak, 26. travnja, premijerom predstave "Mila Show" Mile Elegović. "'Mila Show' je show-koncert s pričom. Današnji izvođači shvaćaju da publici ne možemo stalno nuditi isto već moramo istraživati stvari.  Znam koliko ljudi vole mjuzikle i vole žive izvedbe, vole da su glazbenici i plesači na sceni. Zato sam posegnula za svojim plesačicama koje sudjeluju u predstavi. Uzela sam i živi band. Cijelo vrijeme ćete kroz ovu predstavu moći čuti muziku", objasnila je Elegović, zahvalivši Krapini što joj je otvorila vrata i što će po prvi puta ovu predstavu izvesti upravo na Glumačkom festivalu u Krapini.


Nakon premijere, Festival se u Krapini nastavlja  predstavom "Pod hitno na hitnu" Ljubomira Kerekeša, u izvođenju varaždinskog Kerekesh Teatra. U petak, 4, svibnja, na rasporedu će biti predstava Renea Bitorajca "Ništa ljubav, samo sex" koju će izvesti Luda kuća iz Zagreba, a dan poslije glumci zagrebačkog kazališta Trešnja izvest će predstavu "Carevo novo ruho" rađenu prema tekstu Hansa Christiana Andersena. I za kraj, u subotu, 11. svibnja, u Krapini će biti izvedena predstava Ivana Lea Lema "Cabaret preko veze" u izvođenju SK Kerempuh i kazališta Moruzgva iz Zagreba.


U sklopu manifestacije GFUK i po Zagorju bit će izvedeno osam predstava. Tako će u Mariji Gorici, Novom Marofu, Višnjici i Golubovcu publika moći pogledati komediju "Pokopaj me nježno", u Zlatar Bistrici, Loboru, Tuhelju i Oroslavju predstavu "Samo preko njega mrtvog" Renea Bitorajca, u izvođenju Lude kuće i Vesele  republike iz Zagreba, dok će u Vinici, Desiniću, Donjoj Voći i Maču biti igrana predstava Ladislave Prežigalo "Idi pa vidi" koju će izvoditi glumci Teatra na Trešnjevci i Adam scene. Zagrebački Hit teatar će u Humu na Sutli, Klanjcu, Mihovljanu, Pregradi, Konjščini, u Mokricama, Svetom Iliji i Brdovcu izvoditi predstavu Ive Srnec "Metoda za brak", a u Donjoj Stubici i Bedekovčini publiku će nasmijati kazalište Moruzgva i Ludens teatar iz Zagreba predstavom Ane M. Harmander "Brodolomke". Predstava "Krtice" Jana Kerekeša bit će izvedena u Zaboku i Bistri, a u Stubičkim Toplicama i Dubravici publika će moći pogledati predstavu Ladislava Prežigala "Nikad nije prekasno" u izvođenju KU Gfuk iz Krapine. U Zlataru pak će nastupiti Mia Begović sa svojom predstavom "Sve što sam prešutjela".


Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako je ova manifestacija "odlično mjestu za izlazak" te da će to biti tri tjedna kazališta u Krapinsko-zagorskoj županiji. (Hina)