predstavljanje

Singrlice predstavljaju novi album


vrijeme: 27.02.2017.
mjesto: Zagreb, HRT - Studio Bajsić

Promocija novog albuma vokalnog ansambla Singrlice pod nazivom 'Ajde cure u...' održat će se u Studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije u ponedjeljak, 27. veljače 2017. u 20.30 sati.  


Singrlice, dobitnice Porina za najbolji album etno glazbe, izdale su novi album pod nazivom 'Ajde cure u...' referirajući se na suvremenost. Riječ je o autorskom pristupu voditelja Tomislava Jozića te poznatoga hrvatskog saksofonista Igora Geržine, koji je i aranžer svih pjesama na albumu. Naizgled nespojivo, i ovaj se put pokazalo zanimljivim rješenjem punim harmonijskih i ritmičkih obrata u smooth jazz tj. soul-funk maniri.

Singrlice su do sada objavile dva albuma. Prvi album "Singrlice" bio je nominiran 2008. godine za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma, dok je drugi album "Made in tradicija" 2011. godine osvojio tu prestižnu nagradu.

Ovaj crossover album rezultat je rada i želje Singrlica da tradicija isključivo služi kao polazna točka da se učini više i bolje.

Na albumu, koji izdaje Croatia Records, osim Igora Geržine sudjeluju i drugi poznati glazbenici: Jurica Leikauff, Alen Svetopetrić, Robert Grah, Mladen Malek, Elvis Penava, Robert Vrbančić i dr.

Ideja i nastojanje da se pučka pjesma, taj povijesni miraz, izvuče iz „prašnjavih“ glazbenih okvira i prilagodi modernom vremenu, a da se pri tome ne umanji njena prvobitna funkcija, ovim albumom zaživjela je i živjet će na radost mnogih generacija.

https://www.facebook.com/singrlice/
http://www.deezer.com/album/14461388
 


 

(D.H.F., 30.01.2017)