predstavljanje

Tko čita? predstavlja Barbaru Pogačnik i Danila Lučića


vrijeme: 21.01.2017. 20:00
mjesto: Galerija Studentskog centra u Zagrebu
organizator: Tko čita?

Program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980-e godine naovamo, pod nazivom Tko Čita?, u subotu, 21. siječnja, u Galeriji Studentskog centra, s početkom u 20:00 sati, predstavlja autore iz regije: Barabaru Pogačnik i Danila Lučića. Moderira Andrija Škare.

Barbara Pogačnik, 1973, slovenska pjesnikinja, prevoditeljka, literarna kritičarka, diplomirala je romansku filologiju na Université Catholique de Louvain u Belgiji i magistrirala na univerzi Sorbonne - Paris IV. Autor je pjesničkih zbirki Poplave (Mladinska knjiga, 2007), V množici izgubljeni papir (U mnoštvu izgubljeni papir, LUD Literatura, 2008), Modrina hiše / The Blue of the House (Plavetnilo kuće, Študentska založba, 2013), Alica v deželi plaščev (Alica u zemlji kaputa, Mladinska knjiga, 2016) i Stopinje po rižu (Hiša poezije, 2017). Njezine pesme so zastupljene u različitim antologijama (na francuskom, engleskom, poljskom, českom, španjolskom, hebrejskom, hrvatskom) i prevedene na 25 jezika, a bile si i uglasbene (Hamlet Express, Fake Orchestra). Bila je gošća više nego 40 međunarodnih pesničkih festivala i manifestacija u više od 20 zemalja i nekoliko autorskih rezidencija. Među 2007 i 2010 vodila je međunarodni pjesnički festival Pjesnici prevode pjesnike Sinji krug.

Danilo Lučić (1984) rođen u Beogradu, završio osnovne i master studije na beogradskom Filološkom fakultetu, na katedri za srpsku književnost. Objavio zbirku pesama “Beleške o mekom tkivu” (SKC Kragujevac), za koju je dobio Brankovu nagradu za 2014. godinu. Uređuje portal za književnost i kulturu glif.rs, a urednik je u izdavačkoj kući Kontrast izdavaštvo. Bavi se fotografijom i video formatima, objavljuje poeziju i prozu u štampanoj i elektronskoj periodici. 
Živi i radi u Beogradu.


(L.V., 16.01.2017)