projekcija

Filmske večeri u Močvari predstavljaju: Trashom protiv smeća


vrijeme: 17.01.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb

U utorak, 17. siječnja, u zagrebačkom klubu Močvara održavaju se još jedne filmske večeri. Moderatorica Mima Simić sa svojim gostima Marijem Kovačem, Nikom Pećarinom te Nasumičnim gošćama iz Publike razgovara o trashu u filmu, kulturi, politici i svakodnevici. Ulaz je besplatan, vrata kluba otvaraju se u 20 sati, a program počinje u 20,30 sati.

Najavni tekst događaja prenosimo u cijelosti: 2016. godina bila je, nedvojbeno, najveće smeće koje je kalendar proizveo u ovom tisućljeću; geopolitičke tektonike, ratovi i progoni, tragične smrti poznatih i nepoznatih, novi album Britney Spears. Vodeći se narodnom mudrošću izbijanja klina klinom, filmske večeri u Močvari novu 2017. otvaraju osvetničkom manifestacijom posvećenom trashu – trashu u filmu, kulturi, politici, svakodnevici.
 
Što je trash i koje su mu granice – koliko su propusne? Etika i (sic?) estetika trasha! O subverzivnim potencijalima i podbačajima trasha – trash kao namjera, trash kao slučaj, trash kao nuspojava – trash u popularnoj kulturi, trash u visokoj umjetnosti! O ovom žanru/životnom stilu govorit će Mario Kovač, ponosni nositelj crnog pojasa u toj plemenitoj disciplini, Nika Pećarina – mladi i ajmoreći perspektivni videoautor koji ne zazire kopati po smeću u potrazi za draguljima audiovizualne umjetnosti, te Nasumične gošće iz Publike, jer je žena u trashu, čini se, daleko manje no muškaraca (zborit ćemo i o rodnim perspektivama trasha!).
 
Ova pitanja, odnosno vjerojatnije neka druga, pretrest ćemo uz ekskluzivne premijere uradaka Voda nije krv (rež.: Pećina, 2016.) i nezaobilaznu Borilicu istoimenog Bore Leeja.

 
Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar, a sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici ili ovdje.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 13.01.2017)