predstava

Šest besplatnih predstava tijekom akcije 'Nema zime u Žar ptici'


vrijeme: 08.01.2017. - 11.01.2017.
mjesto: Zagreb; Žar ptica

Tradicionalna akcija 'Nema zime u Žar ptici', u sklopu koje to zagrebačko kazalište školarcima daruje besplatne predstave, održat će se od nedjelje, 8. siječnja do srijede, 11. siječnja.
Gradsko kazalište Žar ptica akciju priređuje 17. put, a ove su godine na programu predstave "Kako živi Antuntun", "Kraljević i prosjak", "Ti i ja mali medo", "Waitapu", "Ja i moji osjećaji" i "Mrvice iz dnevnog boravka".

Sve su predstave besplatne, a ulaznice se preuzimaju jedan sat prije početka predstave na blagajni kazališta.

Predstava "Kako živi Antuntun", nastala prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza o dječaku koji ima "malko neobičan um", namijenjena djeci starijoj od četiri godine, na rasporedu je 8. siječnja u 11 sati. Predstavu je režirala Helena Petković, a glumi Ante Krstulović.

"Kraljević i prosjak", predstava nastala po romanu Marka Twaina i u režiji Ivane Čoh Šverko, može se pogledati u ponedjeljak 9. siječnja u 17 sati. Namijenjena je djeci starijoj od sedam godina, a u njoj uz ostale glume Petar Cvirn, Zoran Pribičević, Drago Utješanović.

"Ti i ja, mali medo", predstava za djecu stariju od tri godine, na rasporedu je u utorak, 10. siječnja u 11 sati. Predstavu je režirala Katja Pegan, a glume Berislav Tomičić i Vesna Ravenšćak.

Istoga dana u 17 sati bit će izvedena predstava nastala po romanu Jože Horvata "Waitapu", poetska bajka o odrastanju i spoznaji svijeta namijenjena djeci starijoj od devet godina. "Waitapu" je režirala Saša Broz, a glume Dražen Šivak, Amanda Prenkaj, Mateo Videk i drugi.

I posljednjega dana akcije "Nema zime u Žar ptici" na programu su dvije predstave. U 11 sati bit će izvedena predstava Ivice Boban "Ja i moji osjećaji" za djecu stariju od četiri godine, a u 17 sati na programu je predstava Sanje Pilić "Mrvice iz dnevnog boravka u režiji Franke Perković, namijenjena djeci starijoj od devet godina. U predstavi glume Petar Atanasoski, Nataša Kopeč, Ana Marija Vrdoljak i drugi.
(Hina)

(M.K., 02.01.2017)

Tagovi: žar ptica