natjecanje, festival

Imagine Croatia 2016. - međunarodno natjecanje mladih glazbenika - finale


vrijeme: 10.12.2016. - 11.12.2016.
mjesto: Zagreb, Trg bana Jelačića

Nacionalno i Međunarodno finale festivala Imagine Croatia održava se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, 10. i 11. prosinca 2016. s početkom u 18.30 sati. 

IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. 

Nastup na nacionalnom finalu  pobjedniku će  omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu - IMAGINE 2017 u Francuskoj. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj , nagrada Aquarius recordsa - izdavanje singla  te nagrada Euro Unita i Yamahe - elektroakustični ukulele.

• Nacionalno finale - 10.12. u 18.30h – Trg bana Josipa Jelačića

Nastupaju: Antonio David Perina, Insane Jester, Lover is dim, Kočnica, Gambit, Tantra, LOS, sArts, Matt Shaft

Međunarodni gosti: Salomon Jakobsson (Švedska), Please smell us (Francuska), ThIED (Belgija)

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika i osvojiti međunarodnu turneju po Imagine Festivalima.

• Međunarodno finale - 11.12. u 18.30h – Trg bana Josipa Jelačića

Nastupaju: Sephion (Brazil), Theid (Belgija), The Late (Hrvatska), The Rising sun (Francuska), Ivy Moon (Španjolska), The Tape (Švedska), JESA (Zimbabwe).

https://www.facebook.com/imagine.croatia.festival/

(D.H.F., 08.12.2016)