sajam

Otvoreni Interliber i Infogamer


vrijeme: 08.11.2016. - 13.11.2016.
mjesto: Zagreb

Zagreb je u utorak na pet intenzivnih dana postao istinsko središte izdavačkog stvaralaštva i gaming industrije u ovom dijelu Europe, poruka je s otvorenja 39. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, koji se paralelno sa sajmovima Infogamer by Reboot i INOVA održava na Zagrebačkom velesajmu od 8. do 13. studenoga. 

Na 39. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliberu 2016. okuplja se 300 izlagača na više od 13 tisuća četvornih metara prostora. Izlagači su iz 12 zemalja - Austrije, BiH, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske te Velike Britanije. Ovogodišnja novost Interlibera je otvaranje Galerije Paviljona 5, gdje će se svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi, radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire i slično. U sklopu Interlibera ponovno se održava program edukativno-zabavnih sadržaja namijenjenih popularizaciji znanosti na praktičan i zabavan način "Znanstveni kvart", i to ove godine na tri lokacije: na glavnoj pozornici i iza pozornice u 6. paviljonu te na galeriji 5. paviljona. Usporedo se održavaju i dvije nacionalne izložbe - Narodne Republike Kine i Republike Srbije. 

Reboot InfoGamer 2016. u svom petom izdanju nastavlja rasti i uvrštava se na ljestvicu najvećih i najvažnijih gaming sajmova u Europi, a trajat će punih šest dana. Tijekom šest dana, fokus događanja biti će predstavljanje najnovijih igara i hardvera, developera, VR hardvera, analognih igara te na izrazito velikim internacionalnim eSports turnirima. 

INOVA 2016 počinje 9. studenoga, a u svom ovogodišnjem izdanju nudi komercijalizirane inovacije, izume iz inozemstva, radove mladih inovatora, studentske poslovne planove, poslovne konferencije s B2B sastancima inovatora i poduzetnika.

Ulaz na Interliber i INOVU je bespalatan, a ulaznica za Reboot InfoGamer je 40 kuna. (Hina/Culturenet)

 

(D.H.F., 09.11.2016)