nagrada

Pijanist Ivan Krpan osvojio 3. nagradu na Chopinovu natjecanju u Moskvi


vrijeme: 19.09.2016.

Ivan Krpan osvojio je treću nagradu na 10. međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin za mlade glazbenike u Moskvi, te nagradu za najbolju interpretaciju Chopinove poloneze.  

Ovo ugledno natjecanje održava se svake druge godine te okuplja mlade glazbenike (do 22 godine) iz cijelog svijeta. Odvija se u četiri izlučna kruga, a izvode se isključivo djela Frederica Chopina. U finalu natjecanja 17. rujna Ivan Krpan nastupio je uz Moskovski orkestar mladih u Velikoj dvorani konzervatorija Čajkovski, kao solist u Chopinovu 1. koncertu za klavir i orkestar u e-molu, op. 11. Stručnim ocjenjivačkim sudom predsjedao je ugledni ruski pijanist i pijanistički pedagog Mikhail Voskresensky.

Nastavak je ovo sjajnih uspjeha našeg mladog pijanista – prije mjesec dana osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Ettlingenu, a krajem kolovoza plasirao se u završnicu jednog od najvećih svjetskih pijanističkih natjecanja Ferruccio Busoni, koje će se sljedeće godine održati u Bolzanu.

Ivan Krpan rođen je u Zagrebu 1997. Student je četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu u razredu prof. Rubena Dalibaltayana.
 

(D.H.F., 19.09.2016)

Tagovi: ivan krpan