predstavljanje

Tjedan primijenjenih umjetnosti u Zagrebu


vrijeme: 06.06.2016. - 11.06.2016.
mjesto: Zagreb

U Zagrebu se, od 6. do 11. lipnja ove godine, po prvi puta održava Tjedan primijenjenih umjetnosti. Sedam će autora članova ULUPUH-a otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad.

Tjedan primijenjenih umjetnosti pokrenut je, po uzoru na slične manifestacije u svijetu, sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Publika će moći posjetiti umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznati s načinom njihova rada. Neki će autori održati kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstaviti šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvijetliti prirodu svog posla. Posjetitelji će kod pojedinih autora imati priliku da se  i sami okušaju u osnovnim tehnikama i materijalima kojima se služe.

Zbog ograničenog broja sudionika, za pojedini se program potrebno registrirati putem Internet stranice projekta.

U programu sudjeluju: Karmen Ptičar (oblikovanje stakla), Željka Korbar (keramika - raku), Lidia Boševski (keramika), Nataša Jeletić (modni dizajn), Željko Koprolčec (reklamna fotografija), Julijana Rodić Ozimec (umjetnički nakit) i Marina Tudjina Badurina (keramika). Sa svakom je autorom ovim povodom napravljen kratki intervju u kojem su podrobnije predstavili svoj rad i najavili što su pripremili za posjetitelje.

Detaljni podaci o programu kao i intervjui sa svim autorima sudionicima dostupni su na internet stranici projekta.

(M.K., 06.06.2016)