natječaj

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine'


prijava: 01.06.2016.

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine', koje se dodjeljuje u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama. Rok za prijavu je 1. lipnja 2016. godine. 

Priznanje 'Knjižnica godine' dodjeljuje se najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema Kriterijima za vrednovanje / procjenjivanje izvrsnosti za dodjelu priznanja Knjižnica godine, koji se nalaze u dodatku Pravilnika o dodjeli priznanja Knjižnica godine.

Kandidate za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine' mogu predlagati sekcije, komisije i radne grupe Hrvatskoga knjižničarskog društva, regionalna knjižničarska društva, knjižničari i pripadnici zajednice u kojoj knjižnica djeluje. Knjižnice se mogu i same kandidirati. Kandidati mogu biti knjižnice svih vrsta koje djeluju u Republici Hrvatskoj.

Obrazloženi prijedlozi za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine' upućuju se na adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva:
Hrvatsko knjižničarsko društvo
Hrvatske bratske zajednice 4
10000 Zagreb
uz naznaku: Za dodjelu priznanja Knjižnica godine,

zaključno do 1. lipnja 2016. godine.

Dobitnik priznanja 'Knjižnica godine' bit će proglašen na Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2016. godine.

Postupak i uvjeti za dodjelu priznanja Knjižnica godine utvrđeni su Pravilnikom o dodjeli priznanja Knjižnica godine i Poslovnikom o radu Povjerenstva za dodjelu nagrade Knjižnica godine. (HKD)

(D.H.F., 08.04.2016)