predavanje, tribina

Ninoslav Kunc na strip tribini u Booksi


vrijeme: 22.03.2016. 19:00 sati
mjesto: Književni klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb

U utorak, 22. ožujka u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će Ninoslav Kunc, stripaš i ilustrator čiju je dugoočekivanu zbirku stripova objavio Strip forum.

Ninoslav Kunc prisutan je na stripovskoj sceni još od Poleta. Koncem prošle godine objavljena je pozamašna zbirka njegovih stripova nazvana 'Najzabavnije Kuncutarije'. Zbirka donosi izbor autorovih radova objavljivanih tijekom godina u nizu raznolikih izdanja (Polet, Modra lasta, Studentski list, Student, Vidici, Mladina, Matka, Patak itd.). Zbirka je, kako ističe izdavač, izbor autorovih djela u periodu od preko trideset godina a sadrži mnoge njegove poznate i nagrađivane radove, kao i neke posve nove, još neobjavljene.

Koliki je utjecaj Novog Kvadrata na suvremeni hrvatski strip, trebaju li nova vremena novu Sjenu te kako angažirani strip kotira u vremenu političke korektnosti i agresivnih, razarajućih odgovora na kritiku i satiru samo su neka od pitanja na koja će se potražititi odgovor na ovoj tribini.
 
Cijelu najavu moguće je pročitati na sljedećoj poveznici.

(L.V., 18.03.2016)