predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Zmijski car' Svena Adama Ewina


vrijeme: 11.12.2015. 18:00 sati
mjesto: Knjižnica Matice hrvatske, Ul. Matice hrvatske 2, Zagreb

Matica hrvatska poziva na predstavljanje izbora iz pjesništva Svena Adama Ewina, koje će se održati u petak, 11. prosinca u 18.00 u Knjižari Matice hrvatske (Ul. Matice hrvatske 2, Zagreb). Tekstove je izabrao i priredio Josip Užarević.

Iz prikaza:

Ako se veličina poezije može mjeriti, među ostalim, njezinim tematskim, poetološkim, stilskim, vrijednosnim i energetskim rasponima, onda je pjesništvo Svena Adama Ewina prema riječima priređivača ove zbirke pjesama »više nego poticajan poligon za iščitavanja i istraživanja jer njegova lirska raspoloženja idu od ironije do tragedije (i ob­ratno), od totalne skepse do svojevrsne megalomanije, od vjere do bezvjerja, od svetosti do svetogrđa, od las­civnosti do profinjene duhovnosti, od predokusa raja do nepatvorenih paklenskih iskustava«.

O autoru:

Sven Adam Ewin je pseudonim autora rođena oko 1940. u nekome od istočnoslavonsko-posavskih sela. Pjesme koje objavljuje od 2011. pokazuju da je riječ o eruditu koji izvrsno poznaje hrvatsku i europsku književnost, ali isto tako i različita prirodoznanstvena područja (fiziku, geologiju, astronomiju, matematiku).

(L.V., 11.12.2015)