predstavljanje

Posveta preminuloj književnici Nadi Mihelčić


vrijeme: 10.12.2015. 12:00 sati
mjesto: Knjižnice Grada Zagreba - Hrvatski centar za dječju knjigu (KGZ), Starčevićev trg 4, Zagreb

Predstavljanje posljednjeg, posthumno objavljenog romana 'Draga mama' Nade Mihelčić održat će se u četvrtak, 10. prosinca 2015. u 12,00 sati u prostorijama Hrvatskog centra za dječju knjigu (KGZ), Starčevićev trg 4, Zagreb. Tom prigodom govorit će se i o cjelokupnom stvaralaštvu nedavno preminule književnice.

Nada Mihelčić jedna je od naših najpoznatijih i najnagrađivanijih dječjih autorica. Pisati je počela u kasnijem periodu života, no već je svojim prvim romanom za mlade 'Bilješke jedne gimnazijalke' (2001.) postigla izniman uspjeh. Drugi roman 'Zeleni pas' (2009.) dokazao je da autoričin uspjeh nije nimalo slučajan - roman je po svom objavljivanju postigao svojevrstan rekord osvojivši sve četiri nagrade za koje je autorica bila nominirana (Nagrada Grigor Vitez, Nagrada Anto Gardoš, Nagrada Mato Lovrak i godišnju nagradu Mali Princ koja se dodjeljuje najboljoj knjizi za djecu i mlade na teritoriju Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije). Uspjeh nije izostao ni objavljivanjem ostalih romana: 'Pustolovine Arna i Điđija' (2010.), 'Napokon brucošica' (2012.), 'Pričice i pjesmice iz daleke Afrike' (2012.), 'Medalja za hrabrost' (2014.), 'Tajni život miševa' (2014.) i 'Edbin' (2014.).
 
Zbog iznenadne smrti, autorica, nažalost, nije dočekala izlazak svog posljednjeg romana 'Draga mama'. Njegovo predstavljanje stoga je prilika za odavanje počasti jedinstvenoj autorici čije je stvaralaštvo ostavilo trag u životima mnoge djece.

(L.V., 09.12.2015)