predstavljanje

EDIT Comics u Muzeju suvremene umjetnosti


vrijeme: 24.10.2015. - 25.10.2015.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17

Platforma EDIT Comics predstavlja se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u subotu i nedjelju, 24. i 25. listopada.

Pred kraj druge godine razvijanja suradničke platforme EDIT COMICS, koju provodi Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci uz 8 partnera iz 8 gradova (Varaždin, Koprivnica, Osijek, Slavonski Brod, Hrvatska Kostajnica, Zabok, Ogulin i Zagreb)  i potporu Zaklade Kultura nova, organizirano je 24.-25.10. predstavljanje u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Temeljni koncept platforme, uz edukaciju djece i mladih o medijskoj kulturi je da se filmske radionice održavaju u prostorima muzeja koji tako postaju i tema, ali i mjesto drukčijeg promišljanja i o filmu i muzejima.

Kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma koju u MSU vodi VANIMA iz Varaždina i radionicu TV reportaže koju vodi RARE iz Vinkovaca, polaznici radionica na praktičnom primjeru upoznaju osnove fimske umjetnosti i sami prolaze kroz sve procese izrade i nastanka filma.

Radionica animacije u Zagrebu će za temu imati Dvostruki tobogan, instalaciju Carstena Hollera na sjevernom krilu MSU, a radionica TV reportaže pratiti će proces izrade animiranog filma.

Osim filmskih radionica, u okviru aktivnosti koje organiziraju članice platforme EDIT Comics ove godine su organizirane  izložbe stripova i ilustracija Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića, projekcije epizoda dokumentarnog serijala Strip u Hrvatskoj, te predstavljanja redovnih aktivnosti članica platforme.
Više

(M.K., 23.10.2015)