predstavljanje

Prezentacija programa HERA


vrijeme: 04.03.2015. 12:00
mjesto: Poljana kraljice Jelene 1/III, Split
organizator: Filozofski fakultet u Splitu

U srijedu, 4. ožujka u 12 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, održat će se prezentacija programa HERA te natječaja Hrvatske zaklade za znanost.

O mogućnostima programa HERA te iskustvima sudjelovanja hrvatskih prijavitelja govorit će akademkinja prof. dr. sc. Milena Zic Fuchs, članica Upravnog odbora programa HERA, Jelena Dukić, nacionalna kontakt osoba za program HERA, te prof. dr. Danica Škara . Pregled programa Hrvatske zaklade za znanost daje prof. dr. Boris Škvorc.
 
HERA (Humanities in the European Research Area) projekt je Europske komisije i institucija koje financiraju i promoviraju znanost iz 23 europske države, a namijenjen je isključivo znanstvenicima iz područja humanističkih znanosti. Republika Hrvatska postala je punopravna članica HERA-e putem Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja koordinira program za hrvatske znanstvenike i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, koje financijski podupire program.
 
Svrha programa HERA je:
  • poticati transnacionalnu istraživačku suradnju unutar humanističkih znanosti
  • omogućiti humanističkim znanostima da vrše odgovarajuću i dinamičku ulogu unutar Europskog istraživačkog prostora i unutar programa EU
  • prevladati fragmentacije istraživanja i unaprijediti nova i inovativna istraživanja u humanističkim znanostima
  • poboljšati suradnju između većeg broja agencija koje financiraju istraživanja u Europi
  • privući daljnje izvore financiranja za istraživanja u humanističkim znanostima, promovirajući profil humanističkih znanosti
Kontakt:
mag. phil., mag. edu. hist.
Ured za znanost i međunarodnu suradnju
Filozofski fakultet
Sveučilište u Splitu
+385 91 222 6013, +385 97 771 8499
alunic@ffst.hr, anitalunic@yahoo.com
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(L.V., 03.03.2015)