festival

2. međunarodni glazbeni festival 'Crikvenica'


vrijeme: 10.09.2014. - 14.09.2014.
mjesto: Crikvenica

Crikvenica je ovih dana domaćin drugoga po redu Međunarodnoga glazbenoga festivala 'Crikvenica'. Oko 300 sudionika, članova folklornih skupina, limenih glazbi i zborova dolaze iz Italije i Nizozemske, a u centru Crikvenice će prezentirati svoje narodne običaje, muške i ženske narodne nošnje te pjesme i plesove karakteristične za kraj iz kojega dolaze, a pridružit će im se i članovi nekih od domaćih KUD-ova i glazbenika.

Zanimljivi izvorni plesovi i pjesme, zvukovi tradicijskih glazbala i živopisne nošnje će nam zvukom, slikom i pokretom ispričati priče o kulturno-povijesnome bogatstvu i promovirati različitosti među narodima.

Već prvoga dana, 10. rujna, sudionici su šetali gradom od Trga Stjepana Radića do Gradske plaže u Crikvenici. Od 12. do 14. rujna, će svakoga dana u 17:30 sati na Trgu Stjepana Radića počinjati nastupi sudionika i trajati sve do večernjih sati.

U petak, 12. rujna, će nastupati Banda musicale città di Ardea, Gastel Smarlappenkoor, Gruppo folk "San Pantaleo", Gruppo folk "LI Fainzar", Scalzi Di Cabras, I Girasoli, Duo Campanaro, Banda Musicale "città di Fiuggi" te domaći izvođači  Ženska klapa "Sv. Jelena" iz Dramlja i KUD "Antun Barac" iz Grižana. Program će trajati do 22 sata.

Subota, 13. rujna, bit će uljepšana nastupima sljedećih grupa: Banda Musicale Castel Sant’Angelo, Grupo folk  "I Girasoli", Coro "Su Conti", Gruppo folk "San Pantaleo", Gastel Smarlappenkoor, Gruppo folk "Ampuriesu", Banda Musicale "città di Fiuggi", a pridružit će im se i domaći KUD-ovi Vatroslav Lisinski iz Crikvenice i "Martin Matetić" iz Jadranova.

U nedjelju, 14. rujna će nam se predstaviti Banda Musicale Castel Sant’Angelo, Gruppo folk "LI Fainzar", Coro "Su Conti", Scalzi Di Cabras, Gruppo folk "Ampuriesu" i Banda musicale città di Ardea, a program traje do 20:30 h.

U slučaju kiše, svi će se nastupi održati u Hotelu "Omorika" u Crikvenici.

(R.P.B., 11.09.2014)