natječaj

Vrijednost kulture – odnos između ekonomije, kulture i umjetnosti


vrijeme: 19.08.2014. - 23.08.2014.
prijava: 21.07.2014.
mjesto: Amsterdam, Nizozemska
organizator: The Centre for Research in Arts and Economics

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na 6. izdanju međunarodne ljetne škole iz kulturne ekonomije, koja se održava od 19. do 23. kolovoza 2014. godine u Amsterdamu, Nizozemska. Prijave su otvorene do 21. srpnja.

Ovogodišnja tema Škole je Vrijednost kulture – odnos između ekonomije, kulture i umjetnosti, a nastavlja se razvijati zahvaljujući inputima koji dolaze iz akademske zajednice te povratnim informacijama sudionika iz proteklih 5 godina.

Program istražuje interakciju između umjetnosti, kulture, društva i ekonomije, koristeći perspektivu kulturne ekonomije. Sudionici će dobiti najnovija saznanja o funkcioniranju kulturnih institucija, kreativnih industrija, kreativnosti, kulturnih politika i nove ekonomije, te će steći najnovije uvide koje polje može ponuditi o načinima njihove primjene u vlastitom radu.

Pristup koji se primjenjuje usmjeren je stjecanju svijesti o viziji i vrijednostima pojedinca; istraživanje novih i različitih područja znanja; te baziranja na novim vezama s vlastitom praksom u ulozi stručnjaka, kreatora javnih politika ili studenata.

Sudjelovanje je namijenjeno:
- predavačima, istraživačima i studentima koji se bave kulturnim menadžmentom, kulturnim politikama i kulturalnim studijima;
- predstavnicima javnih nacionalnih i transnacionalnih institucija koje se bave kulturom;
- stručnjacima koji rade u privatnom i javnim kulturnim institucijama;
- svima zainteresiranim za navedene teme.

Sudjelovanje je otvoreno za maksimalno 20 sudionika. Kotizacija iznosi 1600 eura, a uključuje zakusku, materijale, terenske posjete, ručkove, no ne smještaj i večere. Organizator osigurava 5 stipendija koje pokrivaju 40% kotizacije, a kandidati koji se žele prijaviti trebaju poslati svoj CV, motivacijsko pismo i pismo preporuke.

Kontakt: info@crearefoundation.nl

(I.P., 25.03.2014)