natječaj, konferencija, znanstveni skup

ENCATC akademija: fokus na Aziju


vrijeme: 08.05.2014. - 09.05.2014.
prijava: 26.04.2014.
mjesto: Bruxelles, Belgija
organizator: ENCATC

ENCATC, vodeća europska mreža za kulturni menadžment i kulturne politike, organizira 3. akademiju na temu Kultura u vanjskim odnosima: fokus na Aziju, koja se održava 8. i 9. svibnja 2014., u Bruxellesu, Belgija. Registracija sudionika otvorena je do 26. travnja.

Akademija je namijenjena stručnjacima koji će se baviti kulturom u istočnoj Aziji (Kina, Japan i Južna Koreja), te južnoj i jugoistočnoj Aziji (Indija, Singapur, Vijetnam).

Sudjelovanje na Akademiji omogućuje polaznicima stjecanje znanja i vještina na području kulturnih politika i međunarodnih kulturnih odnosa, razvijanje kritičkog razumijevanja raznolikih i promjenjivih odnosa između kulture i međunarodnih politika, otvaranje mogućnosti uključivanja u glavna pitanja aktualnih politika, stjecanje radnog iskustva te internacionalizaciju karijere i umrežavanje s Azijom i Europom.

Dvodnevni je program usmjeren na praktični rad, uz teorijsku nastavu, studije slučaja i inpute od strane znanstvenika i stručnjaka. Broj sudionika ograničen je na 20. Poseban je naglasak na sljedećim temama:
- kulturna diplomacija u Aziji i najnoviji trendovi u kulturi u vanjskim odnosima;
- kulturna diplomacija u kontekstu jugoistočne Azije;
- razumijevanje kulturne suradnje između Azije i Europe.

Sudjelovanje je namijenjeno diplomatima, službenicima u EU, predstavnicima međunarodnih organizacija i instituta u kulturi, službenicima (na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini), znanstvenicima, istraživačima, djelatnicima u kulturi i stručnjacima, studentima i svima zainteresiranima.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 250 eura za 2 dana, odnosno 130 eura za jedan dan. Kotizacija pokriva administrativne i organizacijske troškove, a ne troškove puta i smještaja.

Kontakt:
Giannalia Cogliandro Beyens, ENCATC Secretary General
g.cogliandro@encatc.org
T: +32 (0)2 201 29 12

(I.P., 07.03.2014)