predstavljanje

Otvaranje KIC-a


vrijeme: 30.01.2014. 18-21 h
mjesto: Zagreb; KIC, Preradovićeva 5

U četvrtak, 30. siječnja, od 18 do 21 sat, u svim prostorima Kulturno informativnog centra održat će se raznolika događanja pod naslovom 'Otvaranje KIC-a' prema autorskom konceptu Gorana Matovića, novog v. d. ravnatelja. Ulaz na sva događanja je slobodan!

Iz KIC-a poručuju:

'Iako KIC postoji već desetljećima i ima u svojoj povijesti značajnih rezultata, smatramo da je poželjno još jednom ukazati na njegove višestruke potencijale i mogućnosti manifestiranja u mnogim kreativnim disciplinama. U svrhu jačanja svijesti o njegovu mjestu u gradu i u stvaralačkoj djelatnosti sredine, ovim činom kanimo KIC još jednom otvoriti, ne svečano nego radno staviti ga u optjecaj, provjetriti prostore, provjeriti ulogu socijalnog središta i oživjeti ambijente kroz suradnju umjetnika raznih medija i raznih poetičkih opredjeljenja, raznih naraštaja i raznih udjela u širokoj i razvedenoj suvremenosti.

Stoga ćemo novu sezonu otvoriti kroz niz multimedijskih događanja u svim prostorima KIC-a (Galeriji Forum, knjižarama Vuković & Runjić i Jesenski  i Turk, polukatu, dvorani i kafiću KIC Klub). '

Program otvaranja kreće u 18 sati izložbom članova Savjeta Galerije Forum „Gdje se sretni slučaj sreće s dobrom namjerom“. Kustosica izložbe je Ivana Mance, a izlažu Boris Cvjetanović, Tina Gverović, Duje Jurić, Božena Končić Badurina, Ivan Kožarić, Siniša Labrović, Tomislav Pavelić, Slaven Tolj i Vlasta Žanić.

Posrijedi su redom eminentni umjetnici, koji se međusobno razlikuju i generacijskom pripadnošću, i djelatnim medijima, i individualnim poetikama. Pa ipak, ono što dijele upravo je vizija Galerije kao originalnog i otvorenog mjesta komunikacije umjetnosti, i to iz dana u dan: staklenom membranom otvorena gradu i njegovoj svakodnevici, ona teži u sebe uvući svijet života ili pak sama iskoračiti u njega, podržavajući intenzivno pulsiranje na relaciji umjetnost – socijalna okolina.

Nakon druženja u Forumu slijede čitanja Krleže u izvedbi Gorana Grgića i Katarine Bistrović-Darvaš. Goran Grgić interpretirat će 'Noć u provinciji' u izlogu knjižare Vuković&Runjić, dok će Katarina Bistrović-Darvaš utjeloviti 'Salomu' u izlogu knjižare Jesenski i Turk.

Zatim slijede 'Fragmenti' Zijaha Sokolovića, glazbeno-poetski susret 'Zemaljske stvari' mladih hrvatskih pjesnika Ane Brnardić, Tomice Bajsića, Ivana Hercega, Sare Renar i Nine Romić te kratko izlaganje Tonka Maroevića na temu 'Preklapanja i ulančavanja pjesničkih svjetova' u polukatu i kafiću KIC Klub.

Program završava u Dvorani KIC-a posvetom Krugovašima u izvedbi Rade Šerbedžije i Edina Karamazova uz krilaticu 'Neka bude živost'.

(R.P.B., 28.01.2014)

Tagovi: kic