Preskočite na glavni sadržaj

Dani harmonike u Puli

Umjetnički projekt 'Dani harmonike' kojemu je glavni cilj promicanje stvaralaštva na klasičnoj harmonici, održat će se u INK - Gradskom kazalištu Pula, 8. ožujka, u 19:30 sati.
vrijeme: 08.03.2016. 19:30
mjesto: Laginjinina 5, Pula

Dugogodišnja suradnja između Akademije za glazbu u Ljubljani i Muzičke akademije u Puli urodila je novim umjetničkim projektom pod nazivom „Dani harmonike“ čiji je glavni cilj promicanje stvaralaštva na klasičnoj harmonici u suradnji profesora i studenata partnerskih akademija.

U ovom  zajedničkom projektu sudjeluju  Akademija za glazbu u Ljubljani, Muzička akademije u Puli, Konzervatorij Giuseppe Tartini iz Trsta i Sibelius Akademija iz Helsinkija a u okviru kojeg će se od 8.-12. ožujka održavati koncerti, masterclasse i predavanja u Ljubljani, Puli, Celju i Trstu. 

Koncert koji će se održati u Puli, i koji otvara ovu manifestaciju, uključuje studente i profesore muzičkih akademija, komorni gudački orkestar  Akademije za glazbu iz Ljubljane te soliste/studente: Duo Furioso, Andraža Frece, Nena Atanaskovića i Ghenadie Rotari. Komornim gudačkim orkestrom dirigira Slaven Kulenović.   

Na programu će biti praizvedena djela skladatelja: L. Lebič, C. Rojac, L. Firšt, L. Mjeda Čuperjani, G. Vanoni i I. Josipović.