Preskočite na glavni sadržaj

Podere Conte Racani - kiparska rezidencija

Cultural Reservation Podere Conte Ràcani organizira desetodnevni rezidencijalni boravak u Umbriji, Italija, namijenjen kiparima iz čitavog svijeta. Prijave su otvorene do 10. rujna 2015. Rezidencijalni boravak održava se od 8. do 18. listopada 2015.
vrijeme: 08.10.2015.
prijava: 10.09.2015
mjesto: Široki Brijeg, Bosnia and Herzegovina
url: http://www.mff.ba/
Za sudjelovanje potrebno je popuniti online prijavnicu, izjavu umjetnika te uplatiti 30 eura.

Umjetnicima se osigurava prostor i vrijeme za nesmetani rad na istraživačkom projektu te mogućnost upoznavanja grada Amelia uz komunikaciju s lokalnom zajednicom. Organizatori sudionicima daju na korištenje studio/atelje, apartman te potporu u iznosu od 150 eura za troškove hrane, te snose troškove prijevoza od aerodroma u Rimu do Podere Conte Ràcani.

Od umjetnika se očekuje da inspiraciju za svoj rad crpe iz umbrijskog krajolika, prirode, šuma, lokalnog stanovništva, hrane, sela i gradova, umjetnika, glazbe, mirisa i zvukova Umbrije. Regija je poznata po Pietra di travertino i maslinovom drvu koji mogu kiparima služiti kao materijal za vlastiti rad.

Umjetnici su dužni tijekom boravaka prezentirati lokalnoj zajednici svoj rad te ostaviti djelo muzeju na otvorenom kojeg vodi Cultural Reservation Podere Conte Ràcani. Umjetnici, ukoliko žele, mogu organizirati projekciju ili izložbu svojih radova te držati radionicu za lokalnu zajednicu ili djecu.
Više