Preskočite na glavni sadržaj

Josipa Lisac i Lana Bunjevac gošće na projektu MIMO

U nedjelju, 1. veljače, u 20 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti gošće će biti Josipa Lisac i Lana Bunjevac kako bi u razgovoru s voditeljicom Jelenom Balet komentirale glazbu Dine Rizvić i Kimika. Izravan prijenos bit će na Prvom programu Hrvatskog radija.
vrijeme: 01.02.2015. 20 h
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr

MIMO nastavlja s promocijom kvalitetne, autentične i originalne domaće glazbe koja prolazi mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene. Na prvom koncertu u 2015. predstavljaju labinski Dina Rizvić & Friends i zagrebački Kimiko.

Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno kod nas i u svijetu.

MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge ViBRa, Free Stage-a i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama k doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb.

Glavna aktivnost projekta MIMO je organizacija koncerata u multimedijalnoj dvorani Gorgona u MSU s izravnim prijenosom na 1. programu HR-a i video live stream-om na više web portala. Live stream snimaju i montiraju učenici Grafičke škole Zagreb kao dio praktične nastave. Edukativnom aspektu publike doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. Isto tako na svakom koncertu se ugošćuju stručne osobe iz svijeta glazbe koji komentiraju izvođače i glazbu koja se sluša.

Cijena ulaznice je 20 kn, a za srednjoškolce 10 kn, od čega je 75% namijenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata.