Preskočite na glavni sadržaj

Divanhana nastupa u Osijeku i Vinkovcima

Sarajevski jazz-sevdah bend Divanhana nastupit će 30. siječnja u vinkovačkom Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić', a dan kasnije, 31. siječnja, u osječkom kinu 'Europa'.
vrijeme: 30.01.2015.
mjesto: Osijek i Vinkovci
url: http://www.divanhana.ba

U sevdah su, priznaju svi članovi benda, bez iznimke svi zaljubljeni, a repertoar kojeg premijerno predstavljaju slavonskoj publici donosi duh tradicijske glazbe, prvenstveno sevdaha, odjeven u moderne i neodoljivo lepršave aranžmane. Glazbenici udruženi u bend Divanhana susreli su se na Glazbenoj akademiji u Sarajevu 2009. godine, od kada je iz njihovog prijateljstva i velike ljubavi prema sevdahu proizašla glazbena sinergija koja ih je u ovih nekoliko godina pretvorila u ponajbolje pronositelje sevdalinke širom Europe.

„Inspiraciju za glazbeno stvaranje crpimo iz svakodnevnog života, našeg prijateljstva, različitih glazbenih žanrova koje spajamo u našim pjesmama i energije koju stvaramo kad se naše kreativnosti sudare“, otkriva Leila Ćatić, pjevačica Divanhane čija emotivna interpretacija sevdalinki rijetko koga ne obara s nogu. Sevdalinka, kažu Divanhanci za svakoga od članova benda ima različitu važnost i značenje. „Neki su uz nju rasli, neki su je kroz život i glazbeno obrazovanje pokupili i prisvojili k srcu, a neki su je, kao ja, iz znatiželje istraživali, proučavali njezinu formu i tematiku te se s vremenom zapleli u njenu ljepotu“, tumači Neven Tunjić, pijanist Divanhane.

Dok odbrojavaju dane do koncerata u Vinkovcima i Osijeku, članovi Divanhane pripremaju se i za snimanje novog albuma kojeg će u cijelosti snimati u Njemačkoj, a odmah nakon osječkog koncerta, u veljači ih očekuju koncertni nastupi u Linzu, u Austriji, u Zürichu, u Švicarskoj te u Ljubljani, u Sloveniji.

Ulaznice za koncerte Divanhane i dalje se u pretprodaji mogu kupiti u online prodaji u sustavu www.entrio.hr i na sljedećim prodajnim mjestima po cijeni od 40,00 kn:

Vinkovci:
-    blagajna Gradskog kazališta „Joza Ivakić“
Osijek:
-    Pub „Zeleni zub“, Stepinčeva 43,
-    blagajna Kina „Urania“, te na dan koncerta na ulazu u Kino „Europa“,
-    agencija „Luminis“, Županijska 1,  i kiosk „Daily News“ u Kauflandu