novo izdanje

Creative Enterprise Toolkit – novo izdanje


organizator: Nesta

Organizacija Nesta iz Velike Britanije objavila je priručnik - Creative Enterprise Toolkit, koji sadrži isprobane i testirane metode za učenje poduzetničkih vještina za pokretanje kreativnog biznisa. Novo izdanje oblikovano je kao interaktivni korak-po-korak resurs koji pomaže u planiranju, izgradnji, komunikaciji i pokretanju vlastitog kreativnog biznisa. Sva četiri dijela dostupna za besplatno preuzimanje.

Ovaj su praktični priručnik koristile stotine kreativnih poduzetnika iz čitavog svijeta, od modnih dizajnera, do slobodnih umjetnika i tehničkih start-up-ova. Oni su koristili resurse, radne listove i studije slučaja kako bi razvili vlastite dobre ideje, te razmotrili osobnu motivaciju i aspiraciju za poduzetništvo.

Oblikovani upravo za kreativce, sadržaj i aktivnosti usmjereni su na razvijanje i u smislu osobnog rasta i u smislu poslovnih ideja. Priručnik potiče na istraživanje vlastitih vrijednosti te kako se one mogu uskladiti s poslovnim idejama, razmatra kako budući uspjeh izgleda za svakog pojedinačno, identificira potrošače i odnos kojeg će kreativni poduzetnik s njima razvijati, koristi programske sheme kako bi vizualno mapirao funkcioniranje pojedinih biznisa, razvija marketinške poruke te koristi financijske alate kako bi osigurao da svaki pojedinac ima kontrolu nad vlastitim poslovnim financijama.

Sadržaj:
- četiri priručnika za oblikovanje kreativne ideje u poslovni projekt;
- radni listovi s aktivnostima pomoću kojih se istražuju i vizualiziraju ključna pitanja poslovnog projekta;
- studije slučaja uspješnih kreativnih poduzetnika koji su koristili ove alate;
- savjeti za one koji pružaju podršku kreativnim poduzetnicima, uz informaciju kako izgraditi program aktivnosti.

Knjiga 1 – Arrivals and Destinations
Knjiga 2 – Getting of the Ground
Knjiga 3 – Choosing your Path
Knjiga 4 – In It for the Long Haul

(I.P., 14.03.2013)