novo izdanje

Priručnik o programskom upravljanju u kazalištima – novo izdanje


organizator: Robert Bosch Stiftung

Fondacija Robert Bosch Stiftung objavila je novo izdanje - Curtain Up! Learning on European Stages: A Manual on Program Management (Zavjesa gore! Učenje na europskim pozornicama: priručnik o programskom upravljanju), koje je dostupno za besplatno preuzimanje.

Od 2002. Robert Bosch Stiftung promovira kulturnu razmjenu u Europi slanjem odabranih stipendista u kulturne institucije u inozemstvu. Cilj programa je njegovati suradnju i interkulturalna znanja na području kulturne produkcije diljem Europe. Do danas oko 180 umjetnika sudjelovalo je u programu potpore, a više od 100 organizacija iz Europe djelovalo je u partnerstvu s Robert Bosch Stiftung.

Što program financiranja za pojedince obuhvaća? Kakve posebne okolnosti i zahtjeve pretpostavlja upravljanje takvim programima? Priručnik 'Zavjesa gore! Učenje na europskim pozornicama: priručnik o programskom upravljanju' sabire iskustva iz proteklih deset godina upravljanja dvama međunarodnim kvalifikacijskim programima na polju kulture, s ciljem da ta znanja postanu dostupna kolegama, a iskustva pristupačna i za područja izvan ovih specifičnih programa.

Priručnik ne predstavlja zaključeni 'priručnik s uputama', već mu je namjera stimulirati diskusiju te je primarno namijenjen drugim fondacijama i financijskim institucijama, s fokusom na perspektivu upravljanja programima.

Curtain Up! Learning on European Stages: A Manual on Program Management

(I.P., 01.02.2013)