koncert

S.A.R.S. - koncert u Zagrebu


vrijeme: 11.01.2013. - 13.01.2013.
mjesto: Zagreb; KSET - Klub Studenata ElektroTehnike, Unska 3
organizator: KSET

Neposredno prije izlaska novog albuma, grupa S.A.R.S. održava ekskluzivne konceret u KSET-u, na kojima će, osim svojih već poznatih hitova, predstaviti i nekoliko stvari s novog albuma. Koncerti se održavaju 11., 12. i 13. siječnja, s početkom u 20 sati.

Nakon sjajnog nastupa na Brucošijadi FER-a u studenom 2012., grupa S.A.R.S. će po prvi put u Zagrebu održat koncert u malom klupskom prostoru, u legendarnom zagrebačkom KSET-u. Band je svoj zadnji samostalni koncert u Zagrebu održao prije više od godine dana u prepunom Boogaloou, a nakon koncerta u KSET-u slijedi odlazak u studio i finalni radovi na trećem albumu, koji će biti objavljen u prvoj polovici 2013. Nekoliko pjesama s nadolazećeg albuma bit će predstavljeno publici u KSET-u.

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Sljedeće godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutačno postaje internetski megahit s 3,5 milijuna klikova na Youtubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio postajama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. snimaju 2008. godine, a osim Buđavog lebca, kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ja se budim, Ana, Rakija, te Debeli lad.


 
Svoj drugi album Perspektiva izdaju 2011. godine i nude ga u suradnji s MTV- em na besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 50 000 puta. Zagrebačkoj ga publici premijerno predstavljaju na koncertu u Boogaloou početkom 2011. Veliki hitovi s ovog albuma su pjesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju iznimnu posjećenost na Youtubeu. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena s downloada, te se mogla čuti samo na koncertima. U siječnju ove godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posjećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 4,5 milijuna.

U ljeto 2012. objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pjesmu Bojana, koja je poharala domaće top liste, a nedugo potom je objavljena još jedna nova pjesma, Mir u svetu koja je već postala hit na koncertima.

Karte u pretprodaji po cijeni od 60 kn nabavite od 12.12. u KSET-u, Dirty Old Shopu i Dancing Bearu. Na ulazu će karta koštati 70 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

(I.P., 10.01.2013)