Preskočite na glavni sadržaj

HPD 'Lipa' pobjednik državnog natjecanja pjevačkih zborova

Na 47. susretu hrvatskih pjevačkih zborova, odnosno službenom državnom natjecanju pjevačkih zborova, koje je 18. i 19. listopada, održano u istarskom Novigradu, osječko Hrvatsko pjevačko društvo 'Lipa' osvojilo je titulu pobjednika natjecanja, izvijestili su iz toga društva.
vrijeme: 19.10.2014.
mjesto: Novigrad
url: http://www.hpd-lipa.hr/

U priopćenju za javnost navodi se kako je za "Lipu" ovo već deveta pobjeda na državnim natjecanjima, u posljednjih 20-ak godina, a ovogodišnji uspjeh ostvaren je u jakoj konkurenciji 13 pjevačkih zborova iz različitih krajeva Hrvatske, pri čemu je HPD "Lipa" bila jedini predstavnik istočnog dijela Hrvatske.

Uz nagradu pobjednika natjecanja, članovi "Lipe" primili su i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, i to za pjesmu "Slavonica" koju je autor Davor Bobić posvetio ovom pjevačkom društvu.

U "Lipi" ovu pobjedu smatraju posebno vrijednom, jer su nekoliko godina izbivali s ovog natjecanja, zbog realizacije niza velikih projekata i međunarodnih obveza, ali i stoga jer je ostvarena s bitno pomlađenim zborom. (Hina)