Preskočite na glavni sadržaj

Dokukino novu sezonu otvara filmom 'Narko kultura'

Nova sezona dokumentarnog programa u Dokukinu započinje u subotu, 4. listopada, u 19 sati, u KIC-u, filmom 'Narko kultura', nagrađivanog ratnog fotoreportera Shaula Schwartza o meksičkim narko kartelima opjevanim u pjesmama novog popularnog folk žanra – narcocorrido.
vrijeme: 04.10.2014. 19 h
mjesto: Zagreb; KIC, Preradovićeva 5
url: http://www.dokukino.net/

Meksički pogranični grad Juárez jedno je od najopasnijih mjesta na svijetu. Spoj tradicionalne meksičke glazbe te glorifikacije oružja i narko kulture vodi nas kroz priču o kultu kriminalaca u Meksiku, ali i SAD-u gdje popularnost "krvave lirike" raste. Upoznajte  neobičnu viziju američkog sna u kojoj je trgovina drogom ključ bijega od siromaštva ali i dostizanja slave i uspjeha. Publika Berlinskog filmskog festivala te Sundance Film Festivala nije ostala ravnodušna kao što neće ni zagrebački ljubitelj dokumentarnog filma koji će u „Narko kulturi“ osim u subotu, moću uživati do kraja mjeseca.

U 21 sat počinje film Nancy D. Kates, „O Susan Sontag“ o spisateljici, esejistici, feministkinji te jednoj od najprovokativnijih i najutjecajnijih političkih i literarnih ikona 20. stoljeća.

Na redovnom programu je i dokumentarac o Ulayu; dokumentarna komedija iz Latvije; film koji kontekstualiriza priču žutih tiskovina u Hrvatskoj kroz primjer Dolores Lambaše i mnogo više.