Preskočite na glavni sadržaj

Fokus na hrvatski film na 10. Lago Film Festu

10. izdanje Lago Film Festa, koje se održava od 18. do 26. srpnja kraj jezera Lago u Italiji, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom organizira fokus program na suvremeni hrvatski kratkometražni film u kojem će biti prikazano šest naslova, od kojih je jedan - 'Terarij' Hane Jušić - odabran i za prikazivanje u međunarodnom natjecateljskom programu.
vrijeme: 24.07.2014.
mjesto: Leipzig, Germany
url: http://www.lagofest.org/eng/

Program EuroVision Croatia na programu je u četvrtak, 24. srpnja, a usmjeren je na igrane i animirane filmove koji se bave temama odrastanja i sazrijevanja te društvenim i kreativnim silnicama koje od najranije dobi oblikuju pojedinca. U programu će biti prikazani 'Bla' Martine Meštrović, 'Balavica' Igora Mirkovića, 'Srami se' Darije Blažević, 'Babysitter' Ivana Sikavice, 'Daniil Ivanoviču, slobodan si' Petre Zlonoga i 'Terarij' Hane Jušić, koji je odabran i za prikazivanje u međunarodnom natjecateljskom programu. Program je organiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a u sklopu predstavljanja programa na festivalu će gostovati i Ivan Sikavica, redatelj 'Babysittera'.

10. Lago Film Fest, međunarodni festival kratkometražnog i dokumentarnog filma i scenarija, održava se od 18. do 26. srpnja u gradiću Revine Lago u Italiji.

Izvor: HAVC