radionica, kolonija

Održivo korištenje kulture za razvoj lokalne zajednice


vrijeme: 25.10.2012. - 26.10.2012.
mjesto: Zadar; IMPACT Centar, Put Stanova bb
organizator: IMPACT Centar / IMO / Ured UNDP-ja Hrvatska

U suradnji s Institutom za međunarodne odnose i Udrugom gradova RH, u okviru projekta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj, IMPACT Centar organizira radionicu Poduzetništvo u kulturi - održivo korištenje kulture za razvoj lokalne zajednice. Radionica se održava 25. i 26. listopada 2012., u IMPACT Centru, Zadar.

Osim informacija o Strategiji održivog korištenja kulturne baštine, pregleda mogućnosti poduzetništva u kulturi te predstavljanja programa potpore državnih institucija u području poduzetništva, kulture i turizma, na radionici će se predstaviti niz uspješnih projekata u kulturi iz cijele Hrvatske,

Ciljevi radionice su upoznati sudionike i promicati mogućnosti korištenja kulture i kulturne baštine kao resursa za kulturno poduzetništvo u funkciji lokalnog razvoja. Sudionici će:
- saznati što su i koji su resursi kulturne baštine, kako ih se može koristiti;
- upoznati primjere dobre prakse u Hrvatskoj;
- shvatiti što je poduzetnička klima te koji su nedostaci i potrebe za razvoj poduzetništva u kulturi u Hrvatskoj;
- saznati koja je uloga i mogućnosti lokalne zajednice u promicanju poduzetništva u kulturi;
- dobiti informacije o mogućnostima financiranja ovakvih projekata te olakšicama i potporama;
- osvijestiti potrebe za osnaživanje razvoja poduzetništva s ciljem doprinosa lokalnom razvoju.

Radionica je namijenjena svima koji su zainteresirani za angažman i/li promicanje poduzetništva u kulturi: poduzetnicima, obrtnicima, studentima i mladima, lokalnim vlastima, turističkim radnicima, udrugama, stručnjacima za baštinu, medijima i dr.

Radionica će uključivati izlaganja, studije slučaja i rasprave, kroz interaktivni pristup koji će osigurati dovoljno vremena za dijalog i razmjenu iskustava.

Predavači:
- dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić, Mario Polić, Institut za međunarodne odnose Zagreb;
- predstavnici ministarstava (poduzetništva i obrta, kulture) te Hrvatske turističke zajednice
- gosti izlagači – poduzetnici u kulturi.

Kotizacija iznosi ukupno 400 kn za uplate do 15. listopada 2012. ili 500 kn za uplate od 16.-24. listopada 2012. Kotizacija uključuje nastavne materijale, ručkove i osvježenja tokom seminara.

Smještaj je moguć u IMPACT Centru po pristupačnim cijenama, do popunjenja kapaciteta.

Ispunjene prijavnice molimo pošaljite na adresu e-pošte: info@impact-center.eu. Nakon zaprimljene prijave poslat ćemo vam e-mailom ili faksom predračun za sudjelovanje na radionici. Potvrde o uplati kotizacije molimo pošaljite na adresu e-pošte: info@impact-center.eu

Za sve informacije o seminaru i detalje o uplatama molimo da se javite na adresu e-pošte: info@impact-center.eu  ili putem telefona na broj: +385 (0)23 778 171; +385 (0)99 210 3509.

Program

Prijavnica

(I.P., 27.09.2012)