Preskočite na glavni sadržaj

Izložba popratnog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva

Izložba popratnog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva
U ponedjeljak, 19. svibnja, u 12 sati, u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu otvara se izložba 'Iz zbirke popratnog filmskog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva'. Povod ovom događanju je 35. obljetnica osnivanja nacionalne filmske kinoteke. Izložba ostaje otvorena do 6. lipnja 2014.
vrijeme: 19.05.2014. 12 h
mjesto: Zagreb; Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21
url: http://www.arhiv.hr/

Hrvatski filmski arhiv (nekada Kinoteka Hrvatske, kasnije Hrvatska kinoteka) osim filmova od samih svojih početaka pohranjuje i sve druge prateće materijale poput plakata, scenarija, skica i drugog, koji su za povijest naše kinematografije ništa manje važni. Tijekom nekoliko desetljeća rada stvorena je bogata zbirka čija je glavna zadaća istraživačima i zaljubljenicima u filmsko stvaralaštvo otkriti više o povijesti hrvatskog filma, okolnostima u kojima su nastajala neka antologijska filmska djela te različitim preprekama i izazovima s kojima su se autori susretali.

Izložba ovih odabranih dokumenata i predmeta iz Zbirke popratnog filmskog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva prilika je da se na poseban način upoznamo s aspektima procesa stvaranja filmske umjetnosti koji često ostaju izvan fokusa.

Više o tome što se sve može pronaći u kolekcijama Kinoteke doznajte na službenim stranicama.

Izvor: HAVC