natječaj, radionica, kolonija

Gluma – Stanislavski i Čehov u Rijeci


vrijeme: 03.09.2012. - 29.09.2012.
mjesto: Rijeka

"Gluma – Stanislavski i Čehov u Rijeci" naziv je tečaja koji su najavili članovi mlade riječke Udruge za promicanje umjetnosti i kulture M.U.K. Tečaj će biti održan od 3. do 29. rujna o.g. na engleskom jeziku, u trajanju od 84 radna sata, a temelji se na učenjima ruskog glumca, redatelja i teoretičara umjetnosti Konstantina Stanislavskog i drami 'Višnjik' Antona Pavloviča Čehova.
 
Voditelj projekta je Erick Stojšić.

Na ovom jednomjesečnom tečaju čija cijena iznosi 1200,00 kuna, polaznici bi svladali osnove glume i umjetničko-filozofskog razmišljanja te stvorili čvrstu osnovu za uspješan, daljnji razvoj u glumi i/ili srodnom umjetničkom području.

Na tečaj se mogu prijaviti polaznici od 16 do 30 godina starosti, iako će se u obzir uzeti i sve ostale prijave uz uvjet da se pri istima izloži jasan i opravdan razlog zašto bi polaznik htio sudjelovati na tečaju. Najveći mogući broj polaznika je 30.

Audicije će se provoditi 12., 25., 26. i 29. kolovoza u prostoru Kluba Porto Ri.

Radnim danom tečaj će trajati 4 sunčana sata po grupi polaznika. Jednu ili dvije vikend radionice vodit će profesionalni i etablirani glumci/redatelji čija imena članovi Udruge za sada nisu željeli otkriti.

Vijest u cijelosti pročitajte na portalu Rijeka.hr.

 

(D.H.F., 02.08.2012)