Preskočite na glavni sadržaj

'Moj dida je vanzemaljac' osvojio nagrade beActive i PRIME4Kids&Family

Multimedijski projekt 'Moj dida je vanzemaljac' produkcijske kuće Studio dim autorice Irene Krčelić osvojio je nagradu beActive na Pixel Marketu u Londonu te PRIME4Kids&Family za najbolji projekt za djecu - što je prvi put da je hrvatski projekt osvojio obje nagrade.
vrijeme: 18.10.2013.
url: http://www.dim.hr/

Nagradu su primile Đina Jakir i Irena Krčelić tijekom ceremonije na koprodukcijskom sajmu The Pixel Market u sklopu manifestacije Cross-Media Forum u suradnji s BFI London Film Festivalom. Uz priznanje, nagrada donosi i 2500 funti za razvoj projekta.

Projekt 'Moj dida je vanzemaljac' uključuje dugometražni igrani film, TV seriju te slikovnice, a uz spomenutu nagradu osvojio je i nagradu PRIME4Kids&Family za najbolji projekt za djecu. Nagrada uključuje sudjelovanje na CineKid for Professionals marketu u sklopu CineKid festivala u Amsterdamu.

'Moj dida je vanzemaljac' razvijen je uz potporu programa za razvoj scenarija i razvoj projekta Hrvatskog audiovizualnog centra, a nedavno je dobio potporu Programa MEDIA zbog, kako je navedeno u obrazloženju, 'velikog potencijala sadržnog u priči, čiji je stilizirani pristup ostvaren jednostavnim, zaigranim i humorističnim tonom'. Više informacija o projektima koje je podržala MEDIA potražite na službenim stranicama MEDIA deska Hrvatske.

Izvor: HAVC