Preskočite na glavni sadržaj

Aljoša Jurinić pobjednik 10. međunarodnog natjecanja Ferdo Livadić

Na završnoj večeri 10. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić nagrada za najbolji ukupni nastup pripala je Aljoši Juriniću (klavir), dok je nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog autora osvojio Ivan Mučić (trombon).
vrijeme: 10.10.2013.
mjesto: Samobor
url: http://www.samobor-festival.com/

Nakon nastupa svih osam ovogodišnjih kandidata, jednoglasno je to odlučio stručni ocjenjivački sud kojeg su činili Vladimir Kranjčević (predsjednik), Krešimir Seletković, Ivana Kocelj, Zlatko Madžar i Branimir Pofuk.

Aljoši Juriniću pripala je nagrada Ferdo Livadić za ukupni nastup, ček u iznosu 15.000 kuna pokrovitelja Hypo Alpe Adria banke, samostalni koncert na 39. izdanju Samoborske glazbene jeseni, na kojem mu organizatori daruju praizvedbu nove skladbe za solo instrument i komorni orkestar skladatelja Dubravka Detonija, kao i koncert s Cantus Ansamblom u ciklusu "Cantus Ansambl & Lisinski“ u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz to, nastupit će i na Osorskim glazbenim večerima.

U obrazloženju ocjenjivački sud je istaknuo odličan nastup kandidata u svih osam recitala, ali je izdvojio pobjednika pijanista Aljošu Jurinića zbog sjajne tehničke pripremljenosti, profinjenosti tona u svim dinamikama, perfektnog vođenja dionica i sugestivnosti interpretacije.   

Ivanu Mučiću pripala je nagrada pokrovitelja Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog autora pa mu je pripao i novčani iznos od 10.000 kuna, kao i samostalan recital na sljedećem izdanju Samoborske glazbene jeseni. Nagrade pobjednicima predali su Josip Fresl iz Hypo Alpe Adria banke i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković.

Izvor: MIC