Preskočite na glavni sadržaj

Summer Lab 2013

Od 5. do 9. lipnja, na otoku Krapnju i u Nacionalnom parku Krka, održava se Summer Lab - Imagine2020 – Art & Climate Change, europski projekt u kojem sudjeluje 11 organizacija, među kojima i LIFT (London International Festival of Theater), Kampnagel Hamburg, Kaaitheater Bruxelles, Domino / Perforacije te druge.
vrijeme: 05.06.2013.
mjesto: otok Krapanj, Nacionalni park Krka
url: http://www.perforacije.org
Pitanja koja si kao umjetničke organizacije postavljamo su koju ulogu može odigrati kulturni sektor u procesu edukacije o klimatskim promjenama, odnosno kako uključiti svoj kreativni potencijal da bi se podigla svijest šire javnosti, naše publike te umjetnika.

Kao jedan od ključnih događaja projekta Imagine 2020 jest godišnje okupljanje umjetnika na radionicama nazvanima jednostavno Summer Lab. Treće izdanje Summer Laba održat će se na otoku Krapnju i u Nacionalnom parku Krka s više od 40 sudionika iz cijele Europe. Fokusirat ćemo se na istraživanje inovativnih rješenja i alternativnih scenarija stvaranja simbioze suvremene umjetničke produkcije i drugih sektora unutar lokalnih, nacionalnih i međunarodnih socijalnih, ekonomskih i aktivističkih pejzaža.

Uz niz praktičnih radionica, predavanja, rada na terenu kao i edukativnih izleta, ovogodišnje izdanje Summer Laba pružit će umjetnicima priliku da upoznaju različite izričaje i sudjeluju u stvaranju novih ideja u kontekstu klimatskih promjena i ekološki odgovornog ponašanja.