koncert

Humanitarni božićni koncert i Ana Rucner u osječkom HNK-u


vrijeme: 11.12.2011. u 20 sati
mjesto: Osijek, HNK, Županijska 9

Hrvatska violončelistica Ana Rucner, Kvartet Rucner, violist Mario Rucner i sopranistica Valentina Fijačko održat će humanitarni koncert, u organizaciji Rotary cluba Osijek, u nedjelju, 11. prosinca, u osječkom HNK. Program počinje u 20 sati.

Uz zvijezdu večeri, Anu Rucner, u nekim će joj se skladbama pridružiti i njezin brat, violist Mario, kao i Kvartet Rucner, koji čine Anini roditelji Snježana i Dragan Rucner, potom Ana Paula Knapić Franković i Sidonija Lebar. Koncert će imati dva dijela. Prvi “Najljepše minijature klasične glazbe” uključuje djela skladatelja poput A. Piazzolle, W. A. Mozarta, J. Hatzea, A. Hačaturjana, L. Sorkočevića i T. Uhlika. Nakon stanke slijedi drugi dio “Izdvojene minijature tradicionalne i moderne klasične glazbe”, kao što su izvedbe tradicionalnih pjesama i plesova – Linđo, Kalinka, Jovano, Jovanke; sirtaki, čardaš i drugo – u zanimljivim aranžmanima. Početak je u 20 sati.

“Rotary club Osijek obnovljen je 1991., a u Rotary obitelj ušao je 1993. Božićni koncerti tradicija su našeg kluba od osnutka. Do sada smo doveli impozantan broj vrhunskih umjetnika i svake godine uljepšali pretprazničko raspoloženje i, naravno, ispunili humanitarnu namjenu”, navodi Goran Dumančić, predsjednik Rotary cluba Osijek.

On naglašava da je Rotary međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuje humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

“Tako je i ovaj koncert dobrotvorne naravi. Kada se pokriju svi troškovi koncerta, prikupljeni novac namijenit će se dobrotvornim svrhama. U prvom redu, za izvrsnost, odnosno nagrađujemo i stipendiramo najbolje učenike koji su u potrebi. Zatim, pomažemo Udrugu MOGU, koja provodi program dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom, potom mlade darovite glazbenike te djecu s Downovim sindromom. Ovisno o prikupljenim sredstvima, svoje ćemo aktivnosti širiti i na druga područja. Od rotarijanaca se u ovim teškim vremenima očekuje da bude čovjek dobre volje, iskren, pošten, pravedan, čovječan, tolerantan, a da je protiv laži, nepravde, nasilja i diskriminacije. To i činimo”, dodaje Dumančić. (Izvor: Glas Slavonije)

 

(D.H.F., 09.12.2011)