izložba

Izložba Ingrid Runtić u Zagrebu


vrijeme: 11.10.2011. 18,00
mjesto: Zagreb; Austrijsko kulturni forum, Gundulićeva 3

U Austrijskom kulturnom forumu, u utorak, 11. listopada s početkom u 18 sati, otvara se izložba Ingrid Runtić pod nazivom 'Zagreb u Beču - Beč u Zagrebu'.

Ingrid Runtić rođena je 1967. godine u Osijeku. 1990. godine diplomirala studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Jordana. Član je HDLU-a od iste godine. Po završetku studija u Zagrebu, odlazi na stipendiju u trajanju od godinu dana na Akademiju likovnih umjetnosti u Beču gdje je i magistrirala 1992. godine kod prof. A. Lehmdena i A. Brauera. Istovremeno sudjeluje u organizaciji i prevodi pri Konferenciji za medije istočnih i srednjoeuropskih zemalja u Beču te djeluje kao korespondentica i konzultantica redakcije vijesti na državnoj austrijskoj televiziji ORF.

Godine1994/95. radi kao slikar i scenograf u slikarskim radionicama Austrijskih državnih kazališta (Elfriede Jelinek: 'Raststaette'), piše predgovore te otvara izložbe svojih kolega. Sudjeluje na međunarodnom skupu 'S koje strane granice' u Novigradu s esejom 'Izložbeni Beč na razmeđi tisućljeća' te radi na katalogu i postavi izložbe 'Tragovima Hrvata u Austriji' u Beču i Zagrebu (HNK) u suradnji s Austrijsko-hrvatskim društvom iz Beča 1997. godine. . Živi i radi kao samostalna umjetnica u Zagrebu te vodi seminare o slikarstvu na privatnim akademijama u Beču, Grazu i Linzu. Njezine slike nalaze se u privatnim zbirkama te u javnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

(M.K., 10.10.2011)